Miami vibes, wat kom je tegen?

‘Linds, heb je al een beetje je draai gevonden?’ ‘Hoe gaat het met je boek?’ ‘Lindsay, hoe is Miami?’ Zo maar wat vragen die ik de afgelopen drie weken heb gekregen. Het is bizar dat ik hier alweer drie weken zit, wat vliegt de tijd! Inmiddels zit ik compleet in de Miami vibes en geniet ik van mijn leven hier. Ik vind het zelfs bizar dat er een tijd komt dat ik weer terug naar Nederland ga. Voorlopig hoef ik daar gelukkig niet aan te denken en kan ik heerlijk in de Miami vibes blijven. Daarin komen ging alleen niet helemaal zonder slag of stoot.

Heimwee

Als ik de eerste dagen met één woord zou moeten omschrijven zou ik zeggen heimwee. Wat verschrikkelijk was dat. Ik weet nog goed dat ik de eerste stappen in mijn studio zetten en dat ik dacht ‘Oké, ik ben hier helemaal naartoe gevlogen in mijn eentje, dus ik heb nu wel laten zien dat ik het kan.’

Ergens hoort dit natuurlijk erbij en ik was ook onwijs dankbaar dat ik de liefste vrienden heb die mij af en toe een berichtje stuurde. Dat ze onwijs trots zijn. Het was soms alles wat ik nodig had.

Thuis

Inmiddels voelt Miami helemaal als thuis en heb ik mijn draai gevonden. Zelf de warme temperaturen van 35 graden of hoger wennen! En sinds ik mijn eigen fiets heb voel ik mij een stuk mobieler en verplaats ik mij heerlijk over het eiland en in Miami zelf.

En ik houd van de meeste mensen hier. Ze zijn ontzettend gastvrij en zo heb ik inmiddels ook wat vrienden hier gemaakt. Deze laten mij maar al te graag de stad zien en de verhalen die Miami en Miami Beach hebben. Laat ik nou onwijs van die verhalen houden.

Er is nog genoeg te vertellen over mijn leven hier en in de komende weken zal ik dat ook zeker doen. Vandaag ga grotendeels offline en pak ik de auto naar Key West, het zuidelijkste puntje van Amerika. Een nachtje kamperen op een boot die alleen per kano te bereiken is. Dat gaat sowieso weer een avontuur worden! Met die Miami vibes zit het in ieder geval meer dan goed!

Geschreven door Lindsay

Lindsay is het gezicht van dit platform. In 2016 werd zij in haar eigen huis verkracht tijdens een date. Twee maanden hield ze haar mond, nu verteld ze haar verhaal hier en in diverse media. 'Ik wil het taboe doorbreken, zodat survivors van seksueel geweld meer de kans krijgen om te praten over het verschrikkelijke wat hen is gebeurd.'