Ik legde mijn leven in hun handen

Het blijft bijzonder. Nee, wel meer dan dat. Ik heb mij echt afgevraagd hoe ik ooit weer mannen zou kunnen vertrouwen nadat ik werd verkracht. Alle mannen waren eikels. Dat was oprecht mijn overtuiging. Mijn fysio en mijn personal trainer lieten mij alleen inzien dat mijn overtuiging niet waar was. Ik durfde hen zelfs zo te vertrouwen dat ik letterlijk mijn leven in hun handen legde.

Hoe het begon

Bij Ferry, mijn fysio, liep ik al een aantal maanden nadat ik een knieblessure had opgelopen. Nadat ik brak en mijn omgeving moest vertellen wat er was gebeurd vond ik het ook belangrijk dat hij dit wist. Een mannelijke fysio en dan ook nog dezelfde leeftijd hebben als de man die mij verkracht had. Dat was niet makkelijk kan ik zeggen. Ferry vertellen wat er was gebeurd, was misschien nog moeilijker.

Ik vond het belangrijk om Ferry te vertellen wat er was gebeurd, zodat hij begreep waar de spanning vandaan kwam. Om vervolgens hopelijk hier een beetje rekening mee te kunnen houden. Ferry hield er meer dan een beetje rekening mee. Naast kijken hoe mij knie ervoor stond keek hij ook hoe ik ervoor stond. Hij bood zelfs aan om mee te gaan naar de politie als ik aangifte wilde doen.

Mitchell vertelde ik in dezelfde week wat er was gebeurd. Ook hier ging ik weer zenuwachtig naar toe. Maar ik vond het ook belangrijk dat hij het wist. Een eetstoornis lag op de loer en die wilde ik hoe dan ook voorkomen. Mitchell keek niet alleen hoe het met mijn eetpatroon ging, hij keek ook naar hoe het met mij ging. Hij en Ferry zagen samen hoe ik het steeds moeilijker begon te krijgen.

Wilsverklaring

Waar ik op een punt stopte met praten tegen hulpverleners bleef ik praten met Batman en Superman, de bijnamen die ze later kregen. Ook zij vormden een klein team om zich heen en zo kreeg ik mijn eigen lifesavers. Twee mannen en twee vrouwen die voor mijn leven wilden vechten. Dat hebben ze zelfs letterlijk gedaan.

Er is namelijk een punt geweest dat ik de oorlog in mijn hoofd bijna niet meer aankon. Eigenlijk niet meer aankon. Ik wilde een einde aan de pijn en dus aan mijn leven maken. Door de wilsverklaring die ik had geschreven en bij de huisarts bekend had gemaakt konden de lifesavers actie ondernemen. Doordat ik mijn leven in hun handen durfde te leggen, hebben ze mijn leven kunnen redden. Ik heb het aan hen te danken dat ik vandaag mijn verhaal nog kan vertellen. En ik heb het aan Batman en Superman te danken dat ik weet dat sommige mannen mijn vertrouwen wel verdienen.

Geschreven door Lindsay

Lindsay is het gezicht van dit platform. In 2016 werd zij in haar eigen huis verkracht tijdens een date. Twee maanden hield ze haar mond, nu verteld ze haar verhaal hier en in diverse media. 'Ik wil het taboe doorbreken, zodat survivors van seksueel geweld meer de kans krijgen om te praten over het verschrikkelijke wat hen is gebeurd.'