Sophie – Ik durf kwetsbaar te zijn

Ik stopte het heel erg weg en wist zelfs de eerste jaren nadat heb gebeurde niet eens wat ik had meegemaakt. Het was dat de jongen in kwestie mij een berichtje stuurde een paar jaar later en ik ineens dacht: “Er is iets gebeurt met deze jongen en het voelt niet goed maar ik kan niet herinneren wat er gebeurd was”. Vijf jaar lang leefde ik zo door totdat ik een documentaire keek over over Jeffrey Epstein en de situaties die ik zag me wel erg bekend voorkwamen. Daarna ben ik naar een psycholoog gegaan, omdat ik een postnatale depressie had, ik durfde niet meer voor vreemden de deur open te doen en was bang als ik bij een man in een ruimte stond. Doormiddel van EMDR heb ik geleerd mijn verkrachting een plekje te geven.

Het gebeurde tijdens na een avond stappen in 2014. Ik was 22 toen. De jongen kende ik al. Achteraf gezien weet ik nog steeds niet precies wat er is gebeurd. Waarom of hoe ik in deze situatie ben gekomen? Geen idee.

Na jaren stuurde die jongen een berichtje. De documentaire over Jeffrey Epstein gaf de doorslag. Dit is er gebeurd. Ik heb het uiteindelijk in 2019 aan mijn zus verteld. Dat was heftig en moeilijk. Gelukkig was haar reactie fijn en had ik iemand om erover te praten.

Door therapie heb ik er alles een plekje kunnen geven. Het heeft mij niet alleen geholpen om het een plek te geven maar ook om weer te weten wat e ris gebeurd. Ik kreeg weer beetje voor beetje mijn gevoel terug. Nu durf ik weer kwetsbaar te zijn.

Geschreven door Lindsay

Lindsay is het gezicht van dit platform. In 2016 werd zij in haar eigen huis verkracht tijdens een date. Twee maanden hield ze haar mond, nu verteld ze haar verhaal hier en in diverse media. 'Ik wil het taboe doorbreken, zodat survivors van seksueel geweld meer de kans krijgen om te praten over het verschrikkelijke wat hen is gebeurd.'